Norgesgade, Fredericia​

Årstal: 2018​

​Bygningen er opført i 1912 som et retiradehus (en toiletbygning), og den er udpeget med høj bevaringsværdi (kategorien 2) i Kulturstyrelsens base over fredede og bevaringsværdige bygninger. Bygningen er ligeledes udpeget som bevaringsværdig i Fredericia Kommuneplan 2013-2025.

Bygningen, som er opført i røde mursten med en karakteristisk tagrytter, er opført som retiradebygning for det tidligere færgeleje, hvor Lillebæltsfærgen lagde til frem til 1935, da den blev overflødig pga. Lillebæltsbroens åbning. Bygningen er det sidste bevarede bygningsmæssige minde, som knytter sig direkte til Fredericia som færgeby.

Trods bygningens høje bevaringsværdig havde den gennem flere år bare fået lov til at forfalde, og havde været udsat for meget hærværk og graffiti. Bygningen er derfor blevet renset af for graffiti, fået udskiftet flere sten samt blevet fuget om. Der er blevet lagt et nyt flot naturskiffertag og de gamle vinduer er blevet flot restaureret. Renoveringen er sket i samarbejde med Bruun Bevaring og Restaurering ApS.

Har du en opgave?

Lad os tale sammen om jeres projekt og ønsker.

 
 
 
 
Vedhæft fil / dokument
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

"Anbefaling af HH Tømrer og Bindingsværk"

Vi har ved flere lejligheder fået lavet arbejde af HH tømrer og bindingsværk. Super service, glade folk og rigtig flot arbejde. Bedste anbefaling her fra.

Jakob Helms

"Danmarks Ferguson Museum"

Dennis var en af hovedkræfterne i genopførelsen af det største bindingsværks byggeri i 100 år - Den Gamle Lade på Danmarks Ferguson Museum. Dennis og hans makker Jens stillede altid til tiden, var altid frisk og veloplagte, var altid særdeles rare at arbejde sammen med.

Henrik Nielsen

"Kvalitet i absolut særklasse!"

Vi fik istandsætte sat en stor del af vores bindingsværk af Dennis og hans folk, og var mere en tilfredse både med det udførte arbejde og hele processen. God kommunikation mellem os og Dennis, og vi fik professionel sparring på vores valg og tanker.

Kathrine K. Andersen​